Fargerike russiske dukker

marisinedager 141

Disse har dere vel sett før en eller annen plass?

Dette er Babushka dukker fra Russland. De er håndlagede av tre, og har en rekke mindre dukker inni seg, slik at de blir fra stor til liten. De symboliserer moderskap, frodighet og fruktbarhet. Teknikken for å lage dem er den samme som den var for over 100 år siden. Dere kan lese mer om dukkene HER.

marisinedager 137

Mine små søte dukker fikk jeg for mange mange år siden fra Polen. De har i alle år ligget gjemt inni et skap hjemme hos foreldrene mine, for jeg har egentlig aldri likt dem før plutselig nå nylig. Jeg var en snartur hjemme hos foreldrene mine og der fant jeg dem igjen. De ble med meg tilbake til Oslo, og nå har de fått en hedersplass øverst på min hylle. Jeg kan til og med huske at jeg lekte dem når jeg var lita, og i dag anser jeg dem som noen utrolig flotte pyntegjenstander. Det er rart å tenke at stilen forandrer seg såpass jo eldre man blir, takk og lov for det, for jeg er bare helt forelsket i dem i dag, og de er absolutt min favoritting i min stue.

marisinedager 146

Disse kan kjøpes i Norge HER, ellers så er det vel bare å kasta seg på et nærmeste fly og reise til et Øst-Europeisk land hvor man kan kjøpe de for småpenger.

Bruker også dette innlegget til å ønske alle en GOD HELG.

Vi blogges over helgen, da jeg skal tilbringe den i skog og mark!

5 kommentarer

mycupcake

11.sep.2009 kl.14:29

hehe. jeg fikk sånne i simpsons og south park ariant da jeg var liten. ikke like dekorativt og sjarmerende nå, men de var hvertfall tøffe da.

mycupcake

11.sep.2009 kl.14:29

hehe. jeg fikk sånne i simpsons og south park ariant da jeg var liten. ikke like dekorativt og sjarmerende nå, men de var hvertfall tøffe da.

Fam Johansen

11.sep.2009 kl.18:35

Veldig fine, og som du sier, man setter mer pris på dem med årene:)

LadyHeidi

14.sep.2009 kl.00:12

Jeg har sett et smykke laget av en liten Babushka! =)
Utrolig fine. Jeg liker disse dukkene! Jeg har også en (5), men den er dessverre hjemme hos mamma og pappa på grunn av plassmangel. :(

Lidonja

14.sep.2009 kl.13:56

Egentlig heter sånne dukker matreshka, ikke babushka =) Men veldig fine ja:) Fett blogg, by the way. Endelig fikk jeg tid til å besøke den!

Skriv en ny kommentar

Daria

Daria

26, Oslo

FARGEKLATT

FOLG MEG PA WWW.BLOGLOVIN.COM

Kategorier

Arkiv

hits